Sjukt god mjukglass!

I helgen var det dags att testa Arlas Mjukglass med vaniljsmak. Fredag testade jag att göra den i glassmaskin, så jag gjorde av halva paketet. Lördag testade jag att göra på det andra sättet, nämligen vispa, frysa och vispa igen.

Först och främst måste jag säga att smaken är så sjukligt god! Riktigt, riktigt god vaniljsmak! Sen föredrar jag nog att göra glassen på det bökigare viset, dvs vispa, frysa och vispa igen. I glassmaskinen tycker jag att mycket glass fryser fast i kanterna på frysskålen, men i övrigt så var det bra glasskonsistens. Då man vispar och fryser får man dessutom lite mer glass eftersom den fluffas upp under vispningen. Frös den mellan 3,5-4h, höll på bränna upp elvispen då jag skulle vispa till den. Så då fick den stå och tina 5 minuter innan jag prova vispa igen. Var svårt även nu, så jag tog bara en slickepott och rörde till den och så ner i en skål, det gick hur bra som helst. Känns som att sista vispningen är lite onödig, det räcker med att röra ihop den med vad som helst.

Som sagt, supergod smak och konsistensen blev exakt som mjukglass om man vispade och frös den. Tinade väldigt fort i kanterna i skålen, men jag tycker att vanlig mjukglass också har en tendens till att tina fort. Och då jag aldrig äter mjukglass i strut utan bara i bägare/skål så gör det mig absolut ingenting.

Jag rekommenderar VARMT Arlas Mjukglass med Vaniljsmak, och med vispa, frys-metoden. Känns som att man måste testa någon av dom andra smakerna också, även fast jag inte är överförtjust i varken choklad- eller jordgubbsglass. Men vaniljen var en riktigt hit, så kanske är dom andra smakerna också det!

Jag hade kolasås och polkaströssel på fredagens glass och kolasås och karamellströssel på lördagens. Mumma måste jag säga! Säkert gott med jordgubbar eller andra bär, strössel eller såser till.