Jordgubb och vanilj!

Jag provade att göra både jordgubb och vanilj.

Tillberedningen är enkel när man läser på paketet, vispa 2 minuter med elvisp och ställ i frysen i 3,5 timmar. Så långt gick det bra. Efter det skulle man ta ut glassen och vispa den igen med elvispen för att få en len och smidig mjukglass, det var inte lika lätt. Den var väldigt hård för mina svaga händer så jag fick vänta en stund så den började smälta, det gjorde den ganska snabbt, sedan gick det bra att vispa ihop den.

Konsistensen på glassen är väldigt len och inga iskristaller alls men jag tycker den är lite för len, känns för konstgjord och inte alls som "riktig" mjukglass. Jordgubbssmaken var väldigt konstgjord med en bismak som jag inte alls gillade så jag hittade strössel i ett skåp som jag dolde den med. Vaniljen var det ingen bismak i men det var för lite vaniljsmak så den blev jag besviken på ändå. Sedan smälte den väldigt fort, alldeles för fort, hann knappt lägga upp den i en skål och gå in i vardagsrummet med den så hade den smält till sås i kanterna. Har för mig att på förpackningen står det att man ska kyla skålarna man ska ha glassen i så den inte smälter så snabbt men hur funkar det om jag vill ha den i strut undrar jag då?

Sedan blir det ganska mycket glass, 6 dl färdig mjukglass om jag inte minns helt fel, och det man inte äter upp blir stenhårt och nästan helt omöjlig att portionera upp t.ex. dagen efter man gjort den. Nej, det var alldeles för krångligt med lång tillberedningstid och för dålig smak för min del, kommer inte att köpa den igen.