Mina vänner, får jag presentera årets största hot mot glasskiosken: Arlas mjukglass för egenhändig tillvispning, frysning och servering... Det krävde lite sökande och lite mer arbete än man är van vid inför en mjukglass, men resultatet var väl värt det. Dessutom så behöver man inte oroa sig för hygienen hos glassförsäljaren - enligt min beräkning, så brukar det dyka upp åtminstone en löpsedel om dessa brister varje sommar...
Jag är inte i besittning av någon glassmaskin, så för min del så blev det vispavispa med elvispen och därefter infrysning i sisådär fyra timmar. Jag gissar att det här kanske inte är så idealiskt för barnfamiljer, men för mig fungerade det alldeles utmärkt.
Eftersom jag varit solo hemma idag, så fördelade jag upp glassröran i två bunkar: en för mig och en lite mer innehållsrik som jag tänkte plocka fram när maken kommer hem. Min ego-bunke plockades fram och fick stå framme i rumstemperatur i tio minuter eller så (det är väldigt kallt i vår frys) innan den över huvud taget gick att röra i. Jag blandade dessutom ner bitar av citronskalen som fått marinera vid min fläderblomssaftstillverkning - och jäklar i min lilla miljökasse... Gott är bara förnamnet. Till detta en bit kladdig kladdkaka och en dubbel espresso.
Det är inte sista gången jag köper den här produkten, det kan jag lova. Jag är rätt säker på att maken kommer att hålla med mig. ;-)