I mitt senaste inlägg nämnde jag att jag gett Arlas mjukglass ett försök för varje smak. Den första jag provade var dock den klassiska vaniljen.
Glassen ska vispas ordentligt, för att sedan vila i frysen exakt 3,5 timme. Under första försöket hade jag lite bråttom och kunde inte låta bli att plocka ut den redan efter två. Konsistensen var, som sig bör, inte riktigt som mjukglass. Mer åt vaniljsåshållet. Men smaken avslöjade dock att det här är riktig mjukglass.
Under andra försöket ändrade dagens planer, så glassen fick bli stående över natten. Den ska då vispas igen när man tagit ut den ut frysen, men detta var ganska svårt då glassen naturligtvis måste tina lite innan det går. Svårt att få den att samtidigt inte smälta för mycket. Smaken var jordgubb och den smakade helt okej.
Tredje gången gillt. Denna gång stod chokladglass på menyn. Timern ställd på 3,5 timme. Och visst blev det gott! Det enda som saknas är formen, men självklart kan man lägga glassen i någon form av sprits för att få den rätta känslan. Chokladsmaken är inte jättekraftig, på gott och ont, men med lite chokladsås på blev det fantastiskt.
Slutligen kan jag säga att mjukglass att göra iordning hemma är en ganska bra idé, speciellt om man är många. Det är dock lite omständigt att tillreda, så själv går jag nog fem minuters promenad till närmsta glasskiosk nästa gång jag blir sugen.