Besviken

Eftersom jag hade hört från vänner att vaniljglassen skulle vara för mäktig och kvalmig i smaken så valde jag att testa jordgubb istället.
Jag vispade lite längre än två minuter från början så att smeten blev riktigt fluffig. Sen lät jag den stå i frysen i ca 4½ timme för att vara på den säkra sidan, eftersom jag hade hört att den smälter otroligt snabbt.
Jag blev minst sagt förvånad när jag såg hur pass mycket glassen krympte ihop under vispningen. Undrar om det ens blev 6 dl glass som det står på paketet att det ska bli..?
Det gäller att verkligen ha kaffet färdigt och upphällt i kopparna, samt precis allting förberett i minsta detalj för glassen smälter FORT! Jag hade hört att den skulle göra det, men trodde inte att det skulle vara såhär extremt.
Både jag, min kille och våra två vänner blev väldigt besvikna på den här glassen. Smaken var för mäktig,  och kändes  lite plastig.
Och eftersom glassen smälte så himla snabbt så blev det  inte alls så festligt som vi hade tänkt oss, utan bara väldigt stressigt att hinna servera och äta innan den smälte. Nån tid för dekoration eller fotografering fanns det absolut inte.
Jag kan inte låta bli att  undra över Arla's egna bilder på glassen. Hur har dom lyckats med detta?  Är det ens samma glass som dom har fotograferat? Det känns i alla fall inte sannolikt.
Hur som helst: med tanke på smak, konsistens och upplevelse  så var vi alla 4 rörande överrens om att den här glassen kommer ingen av oss att köpa igen.