Jordgubb

Testade jordgubbssmaken. Tyckte att det var enkelt att göra första delen men sedan upptäckte jag att det var rångt i frysen så det fick bli lite omöblering hastigt. Hade inte tänkt på att det behövdes en del plats och jag har ingen stor frys. Där fick den stå ett tag. Lite arbetet med att vispa upp den efter att den hade stått i frysen. Vi hade rån till och färska jordgubbar vid sidan av. Tyckte det smakade bra. Tonåringen gillade det mycket.

Jordgubbsmjukglass

Den var enkel att vispa ihop men tycker det är synd att man ska behöva vänta så länge innan man kan äta den! Dessutom lite väl hård att vispa efter de 3 timmarna i frysen samt att den blev väldigt rinnig fort! Smaken var väl helt ok.

Vaniljsmaken

Testade Mjukglassen med vaniljsmak. OCh smaken var det absolut inget fel på. Mycket god.

Smälte dock väl snabbt varför den inte är att rekommendera för mindre barn.

Var faktiskt mer jobb än jag trodde med det. Föredrar nog att ha ett paket glass i frysen istället för Arlas glass.

Men det är ju kul att göra sin egen glass. Det var första gången !

Roligt produkt...

Vi testade jordgubbsmaken. Jag fick hjälp av barn och dom tyckte att det var jätte kul med processen att det från en tetrapack från kylskåpet i slutändan blev en god glass som inmundigades med lite strössel på uteplatsen. Och det som var det bästa var ju att dom "gjort glassen själva".  =o)

Själv tycker jag nog att det är betydligt enklare att köpa vanliga glasspaket och ha i frysen. Men som en rolig och lite annat inslag var det mycket trevligt och uppskattat.
 

Arla mjukglass jordgubb

Fick äntligen testat mjukglassen, smakade supergott, spetsade det med lite lakritsströssel

Det enda negativa var kanske att det smälter lite väl fort, hade blivit lite kladdigt om man skulle kört det i strut kanske.

eftersmaken...=( inget att ha

Tycker att det var väl mycket jobb för mjukglassen.Mjukglassen blev för hårt fryst =?efter tre timmar och elvispen fick jobba rejält ... När det gäller smaken så smakar den som vanlig mjukglass i början, men eftersmaken är nog ett av det vidrigaste jag har smakat tyvärr...

Mjukglass vanilj

Jag är inget direkt glassfan måste jag säga, men en och annan mjukglass slinker ner under sommarhalvåret och varför då inte passa på att göra den själv? Jag gillar smaken och konsistensen (även om den smälter lite väl snabbt) och att spritsa mjukglass i våfflan och sen själv få välja topping känns faktiskt lite lyxigt. Angenämt inslag i vardagen. :) Jag ger denna produkt en 8 i betyg.

Gott men onödigt dyrt.

Mjukglassen blev för hårt fryst (efter tre timmar) och elvispen fick jobba rejält för vi var ju sugna på glass när vi väntat i tre timmar...

Vaniljmjukglassen var mycket god och smakade precis som jag förväntade mig. Testade inte några smaktillsattser men kan tänka mig att det skulle passa väldigt bra med Tyrkisk Peber-kross om man har samma modell på smaklökarna som jag.

Tycker att det var väl mycket jobb för att ordna mjukglassen, ska förberedas flera timmar i förväg och sedan tinas för att vispas igen.
Priset tycker jag också var högt, jag köper hellre vanlig glass som är klar att ätas direkt ifrån frysen och dessutom billigare.
Men om man gillar att blanda egna smaker eller tycker det är kul att bjuda på mjukglass någon gång är det ju helt klart en kul produkt som ända är hyffsat enkel att göra.

Betyg:

Smak: 8/10,
Ansträngning: 8/10 - kräver planering och stark elvisp
Pris: Onödigt högt

arlas glass

jag har nu testat arlas mjukglass. jag var nära att äta upp allt innan det hamnat i frysen. det var som en supergod mousse. det fick stå ca tre timmar i frysen, vispade sen upp den och serverade den med färska jordgubbar. det var en riktigt bra smak av jordgubbar på den. kommer nog att köpa den fler ggr. synd bara att det vart så lite när man vispat upp det. ville nästan inte dela med mig när det var  klart för jag ville behålla allt själv.

Arla Köket Mjukglass

Då det endast fanns jordgubbssmak kvar fick det således bli jordgubbsglass. Den var inte svår att tillreda dock blev det längre tid i frysen än 3,5 timmar. Efter att smeten hade tinat kunde en god jordgubbsglass avnjutas. För att få expertisbedömning av glassen fick även några barn i åldersgruppen 1 - 12 år smaka och de var överlag nöjda. En ville ha mer, en ville inte äta upp osv. Det kan tilläggas att glassen dekorerades snyggt med rån och strössel samt lite chokladsås.

Säkerligen kommer denna glass att återigen införskaffas av oss, men i konkurrens med redan färdig mjukglass.

Nu har jag testat!

Det tog lite tid innan jag tog mig i kragen och skrev ut kupongen men nu är mjukglassen köpt och gjord. Jag köpte Vanilj för jag vill jämföra med vanlig mjukglass och jag vet inte om det beror på att jag glömde täcka skålen med något men glassen blev alldeles för hård för att vispa redan efter 2,5 timmar så jag fick låta den smälta lite, då blev den alldeles för lös.

När det gäller smaken så smakar den som vanlig mjukglass i början, men eftersmaken är nog ett av det vidrigaste jag har smakat tyvärr...

Jag håller mig till mjukglass över disk efter denna! 

Nja, jordgubb?

Jag provade jordgubbs smaken. Fast jag skulle nog inte riktigt kalla det jordgubb, smakade mest kemikalier.

Glassen var även jobbig att tillreda, alldeles för många moment och de tog för lång tid. Och när man väl var färdig så blev man bara besviken, dels för att smaken inte var okej men även för att glassen smälte direkt.

Ingen höjdare enligt mig.

Nästan som på riktigt

Choklad-varianten av Arlas mjukglass var på det stora hela en mycket angenäm upplevelse, efter lite meckande vill säga. Jag har nästan bara positiva saker att säga om produkten. Min flickvän hade dock några lite mer negativa påpekanden som jag är benägen om att hålla med om. Kommer till det senare.

  att knö ut smeten ur paketen var ett styrkeprov i sig, busenkelt att vispa

 

  när smeten tvärnitat (typ) var det frysdags

Till att börja med ska kanske nämnas att det inte riktigt blev som det var tänkt, med de 3 1/2 timmarna i frysen vill säga.
Lite sent påkommet skulle glassen testas i sällskap med min ene bror och hans fru och döttrar men den hann inte frysa tillräckligt. Den blev stående i frysen i flera dagar innan den skulle provsmakas. Å andra sidan blev väl det ett test i sig?

  först bearbeta med sked. sedan med visp. snart fluffar den till sig en smula igen

Nåväl, väl ute ur frysen var den stenhård milt sagt, annars till synes i samma skick som när den åkte in. Den fick stå till sig ett bra tag innan jag kunde trycka ner en sked och långsamt mjuka upp den. När det kändes som att det skulle gå att använda vispen, så gjorde jag det. Den sjönk ihop en smula, men fluffade till sig igen.

  det här tyckte jag var alldeles lagom tillmjukning för att påminna om riktig mjukglass

Kyla skålar i frysen hade säkert varit en jättebra idé men nu hanns det inte med (!). Jag sket dessutom i att fota uppläggningen då jag helt sonika slabbade upp glassen i en skål och slevade i mig.

Jag tyckte den var väldigt god och mild i smaken. Kanske inget nyskapande men en chokladsmak man liksom känner igen. Sambon tyckte att dock att det kändes som att det blev en tjock hinna i munnen. Visst, den var väldigt mastig och... jo, jag kan nog också känna en "hinna" i munnen men det gjorde inte mig det minsta. Vad beträffar mjukglassfeeling får jag kanske reservera mig en smula, det blev snarare 73 1/2 timma i frysen innan jag provade den första gången. Å andra sidan gjorde jag om det tre gånger  (med liknande, gott, resultat) innan jag ätit upp allt.

Kanske är detta det närmaste man kan komma mjukglass-feelingen hemma? Ett väldigt gott försök i alla fall.

Jag ska nog även tillägga att jag inte väljer mjukglass framför vanlig "hårdglass" om jag beställer en rån/strut/bägare ute en varm sommardag.

Kanske orkar jag inte göra om mjukglassproceduren hemma igen. Det känns nästan mer troligt att jag kyler den en smula i kylskåpet, fluffar till den med vispen, kluckar i en skvätt espresso och toppar med grädden och sugrörar i mig den.

Japp, så blir det nog nästa gång.

Vaniljmjukglass

Jag har nu testat mjukglassen med vaniljsmak. Smaken var gudomlig! Men däremot var kostistensen kanske inte den bästa. Det var svårt att få den bra. Jag tror det är en fördel att ha en glassmaskin. Ett tips är att äta den som sås till jordgubbar också. Sjukt gott det med! 

Choklad

Har testat choklad-mjukglassen. Den var sådär, lite för fadd i smaken. Ska det vara choklad så ska det smaka choklad.

I helgen ska jag testa den igen och då ska jag lägga till lite kakao så får vi se om det funkar... 

Härligt dock att sitta hemma och njuta mjukglass... 

Test Arla mjukglass jordgubb

Smidigt att kunna köpa hem ett paket och sedan göra mjukglass när man blir sugen. Lite omständigt att tillreda med ont om plats i frysen osv. Hade gärna fått gå lite fortare också. Smakade helt ok men blev rinnig lite väl snabbt. Vill helst inte äta mejeriprodukter som inte är ekologiska och hade därför gärna sett att det fanns en ekologisk och KRAV-märkt variant av mjukglassen.

Vanilj

Jag smakade vaniljen. Testade att köra den i glassmaskinen och resultatet blev bra. Smaken var god, som mjukglass ska smaka, men den smälte väldigt fort. Jag åt den som den var, utan tillbehör, vilket jag tycker är godast. Tycker att priset är för dyrt för så lite glass, så jag kommer nog inte att köpa den i framtiden.