Jodå

Testade mjukglassen igår kväll. Redan på förmiddagen vispade och ställde jag den i frysen så det blev avsevärt fler timmar än de 3,5 som den egentligen skulle vara i frysen. Till följd av detta tog det ganska lång tid innan den gick att vispa igen... varför ska den behöva vispas 2 ggr?

Att dela på 4 var lite väl häftigt, skulle gott o väl räcka till 6-7 personer. Vet inte hur många portioner den är beräknad till.

Smaken (vanilj) var bra och konsistensen likaså. Vi hade nougatsås till och det blev supergott.

Test av mjukglass

Testade choklad. Det var lätt att vispa dock svårt att veta hur konsistensen skall vara innan skall in i frysen. Hade lite problem med frystidrn. När vi väl tog fram den var det svårt att vispa och vi fick vänta ett tag innan man kunde vispa den. Konsistensen blev sådär. Nog lättare med en glassmaskin. Smaken var det dock ingen fel på. Smakade precis som mjukglass. Mannen och sonen tyckte om den och skålen var snabb slut. Nu ska vi prova jordgubb också och se hur den smakar. 

Lite krångligt

Vi råkade lämna vår vaniljmjukglass i frysen för länge, sen var det svårt att veta hur länge den skulle smälta innan man vispade den igen. Smakade dock som riktigt mjukglass, så får man till det kan det här vara något.

test av mjukglass

Åh, skrev allt och så försvann det... Här kommer snabb summering: 

Vi testade 2 varianter - choklad och jordgubb. De smakade sådär och tyvärr blev de snabbt till en geggig soppa som inte var så inbjudande att äta. Alla vi som testade enades om att vanlig glass är godare och att man får fortsätta köpa mjukglass "ute".  Denna köper vi inte igen!

Vaniljmjukglass

har testat Arla mjukglass vaniljsmak.Det var god smak.Glassen blev alldeles för lös efter infrysningen så jag frys den längre tid.Tog lång tid att få den till lagom konsistens sen.Skulle kanske passa bättre i glassmaskin. hälningar från Annica T. 

Vanilj!!

Jag har testat mjukglass med vaniljsmak, den var enkel att fixa till. Tyckte att det var bra konsistens och helt ok smak, sonen gillade den och ville bara ha mer.Hade inte tid att vänta så vi vispade den och sen körde vi den i glassmaskinen, den blev bra. Det som blev över frös vi in och tog ut några timmar senare och vispade den igen och då var den ännu bättre.

Mjukglass- choklad

Det blev chokladsmaken då det var den som fanns att välja på när vi hade med kupongen till affären. Jag hade gått å längat efter att prova den men tyvärr åt vi bara några skedar. Själva tilllaggningen är ju inget större problem, krävs bara lite framförhållning. Konsistensen blev riktigt bra men chokladsmaken var inte alls god, vi åt inte alls mycket innan vi gav upp här hemma. Tyvärr, men gör kanske ett försök till med vaniljen någon gång. 

Mjukglass med jordgubbssmak testad!

Jag älskar mjukglass och blev så glad när jag skulle få testa att göra egen krämig njutning hemma i mitt kök. Började med att vispa upp innehållet i förpackningen och in i frysen. Inte alls svårt! Några timmar senare var det dags att vispa den igen för servering. I smaken var den helt okej för att vara en färdig mix men blev besviken på hur fort den smälter. Ville kunna njuta av den i en strut längre än den tid det tog för den att börja rinna!

Så betyget är:

Ett steg för mycket i processen att tillreda den ( Vispning 2), god smak på glassen men smalt något för fort.

Enkelt och gott!

Jag hämtade ut min mjukglass med vaniljsmak på Konsum utan problem. Så fort jag kom hem vispade jag upp den och ställde den i frysen. Jag är helt nöjd med anvisningarna och hur enkelt det är att göra sin glass. Tre och en halv timme senare plockade jag ur bunken med glass ur frysen. Jag hade köpt våffelstrutar och lakritssås att ha till glassen. Det negativa med glassen var att det var väldigt svårt att få den att se snygg ut. Därför har jag ingen bild på glasstrutarna. Mdn smaken är viktigare och den klagar jag inte på! Jag tyckte att den låg lite för nära vanlig gräddglass i smaken, men det var fortfarande gott! Min pappa som är väldigt kräsen när det kommer till glass sa att det var supergott! När vi var mätta vispade bi upp glassen och la den i frysen igen. Dagen därpå åt vi resten med jordgubbar och lakritssås.

Såhär såg det ut! Jag tycker att allt är gott med jordgubbar och lakrits tror jag, och mjukglass förstärkte den tanken. 

Lakritssåsen jag använde var O'hoj Hard Topping Saltlakritssås, och den kan jag rekommendera.

Slutsatsen jag drar är att Arlas mjukglass är enkel att göra och smakar gott. Lite roligare en vanlig glass i bunke. Nackdelen är att det är svårt att göra en snygg dessert av den, och att den (vaniljsmaken) påminner lite för mycket om helt vanlig vaniljglass.

 

Äntligen

finns Arla mjukglass i butiken.

Funderar och de får bli vaniljsmak.Vispar och sen in i frysen i 3 timmar. Dock lite för kort tid då den inte hann stelna ordentligt.

Smaken då.

Nej inte var de mjukglass smak och vart är vanlijsmaken? Smakar konstgjord och för sött.

Kommer inte köpa den någon fler gång.

Tacka vet jag "riktig" mjukglass. (sån som jag gör varje dag på jobbet )

 

Mjukglass

Otroligt lockande att kunna göra mjukglass hemma! Sen så kan jag ju tycka att 3,5hs väntan är lite väl lång.

Jag valde jordgubb och gjorde precis som man skulle, men tack och lov fick jag ställa in glassen igen efter andra vispningen då vi inte hunnit äta maten som planerat. Detta gjorde nog att glassen inte smälte så himla superfort!

För mig smakade jordgubben lite klent, men det kan mycket väl vara mina smaklökar som är dåliga ;-P

Gjorde 8 strutar (6 barn och 2 vuxna) och hade kvar i byttan efter det!

Ska köpa vanilj nästa gång och köra den i glassmaskinen! Sen så skulle jag gärna vilja prova spritsa den för att få äkta mjukglasskänsla! Men nu innan jag kört i glassmakinen så känner jag att jag lika gärna kan blanda ihop en egen smet och göra "vanlig" glass!

Mjukglass

Valde att prova vaniljsmaken då den är en favorit. Jag är jätte nöjd med resultatet och tyckte den smakade toppen. Det blev en favorit för både mig och killen. Det var lätt att följa instruktionerna, det enda negativa var när man tog ut den ur frysen och skulle vispa så var den stenhård och behövde tina lite först. Men annars jätte nöjd.

Vanilj

Plockade hem en Mjukglass Vanilj från ICA Maxi! Instruktionerna var enkla att följa och det var gott om glass för fyra personer! Smaken var suverän och smakade precis som mjukglass ska göra! Vi gjorde en god hemmagjord hallonsås till och det var fullkomligt magiskt. Väl över förväntan på kvaliteten!

Choklad mjukglass

Hittade mjukglassen på ICA OJ. Det fick bli choklad för et var den enda som fanns.

Öppna vispa och in i frysen, så långt allt bra. Men sen när man skulle ta ut den och vispa igen så var det kört, den var ju sten hård. När den sen blev mjuk så blev den för mjuk med en gång. Verkligen allt eller inget. Så det var rätt mycket som blev såsigt i skålen fast jag ställt in dom i frysen innan.

Slutstsen blir att inte köpa den igen, för mycket jobb för något som blev sådär.

Jorgubbsglass VS Vaniljglassen

Ok får se hur mkt jag orksar ksiva denna gång, förra meddelande försvann :( 

men men åter till glassen. 

Blev rikigt glad då man fick chansen att vara testpilot till detta då mjukglass är en stor favorit bland glassar i vår familj. 

Har smakat dessa smakar med både familj och vänner. 

Konsistenes är helt ok, Len men lite rinnig.

Vaniljen var riktigt god smak på, men jordgubbsglassen hade en konstgjord samk som var väldigt "plastig" och inte alls god. 

Den har även varit lite svårt att hitta på coop o Willys men på Ica var den lättare att finna. och tur det för vet inte hur mkt mer jag hade orkat leta efter denna produkt. tyvärr var chokladsmakaken slut och det hade varit skoj att testa alla tre olika smaker. 

Vi följder instruktionerna när vi utförde testet med att vispa o in i frysen o sen vispa igen, 

Hade tyvärr ingen spritser att fördela ut glasen med vilket gjorde att den såg lite mer ledsen ut men god i alla fall, men då tyvärr inte jordgubben, inte en ungarna ville äta upp den. 

nästa gång blir det att köpra vanilj igen och även testa chokladen. extra pluspoäng till att det var en bra förpackning. Miljötänkt gillas

Arla Köket Mjukglass Vanilj

Nu har jag äntligen fått prova!

När jag hörde om kampanjen blev jag ju oerhört glad. Som jag älskar mjukglass, och gjort det så länge jag kan minnas (mamma och pappa fick alltid köpa "mjukisglass" åt mig på div djurparker/dyl platser). Det har nog alltid varit en dröm för mig att få ha mjukglass hemma, därför blev jag alltså lycklig över att vara utvald som testpilot. Först tog det ett tag innan jag hittade just vaniljsmaken som jag hört var den godaste (och jag är vaniljglassälskare), men sen fick jag tag på den och provade samma kväll. 

Tillvägagångssättet var enkelt. Vi valde att köra den i glassmaskin, då kommer man undan problemet att man ska veta exakt när man ska äta den (vilket jag sett andra haft problem med i tidigare inlägg), eftersom glassmaskinen fixar biffen på 15-20 min. (Det gäller ju dock att man har själva glassmaskinsskålen i frysen i god tid innan, men för oss är det inget bekymmer). Smaken skulle jag säga kändes lite artificiell, den är inte så god som tex GBs mjukglass, men jag skulle nog påstå att den var godare (mer krämig) än de vanliga hamburgerkedjornas tex. 

Slutsatsen då? Helt okej men inte alls lika god som den jag älskar att köpa på djurparker eller på stan. Ska jag servera glass till dessert gör jag nog hellre egen från grunden och ska jag ha tex till en snabb Banana Split så funkar det nog bättre med fryst glass i paket. Men som sagt, det var egentligen rätt smaskigt och ingen dum idé (har noterat hur många med mig som verkar älska mjukglass...). 

Jordgubbs-mjukglass

Jag gjorde glassen och hade den i frysen i någon dag. När jag tog ut den så var den knallhård men efter ett tag så gick det att vispa den. Vi var fem stycken som delade på glassen och gemensamma nämnaren var God!!!

Mjukglass att göra hemma :)

Jag testade vaniljsmaken, jag tänkte se om det blev samma som den man köper.

Instruktionerna var enkla, häll smeten i en bunke och vispa i 2 min, ställ sedan i frysen i 3,5 timmar, sen vispa igen. Superlätt! Men efter den stått i frysen och skulle vispas igen var den stenhård! Så jag fick vänta ett tag innan den gick att vispa. 

Jag la upp det i skålar och hällde på lite strössel..smaken var sådär, och konsistensen var inte hemskt lik den man köper och den smälte väldigt fort. Jag hade större förhoppningar och blev lite besviken på resultatet. 

Jordgubb och vanilj!

Jag provade att göra både jordgubb och vanilj.

Tillberedningen är enkel när man läser på paketet, vispa 2 minuter med elvisp och ställ i frysen i 3,5 timmar. Så långt gick det bra. Efter det skulle man ta ut glassen och vispa den igen med elvispen för att få en len och smidig mjukglass, det var inte lika lätt. Den var väldigt hård för mina svaga händer så jag fick vänta en stund så den började smälta, det gjorde den ganska snabbt, sedan gick det bra att vispa ihop den.

Konsistensen på glassen är väldigt len och inga iskristaller alls men jag tycker den är lite för len, känns för konstgjord och inte alls som "riktig" mjukglass. Jordgubbssmaken var väldigt konstgjord med en bismak som jag inte alls gillade så jag hittade strössel i ett skåp som jag dolde den med. Vaniljen var det ingen bismak i men det var för lite vaniljsmak så den blev jag besviken på ändå. Sedan smälte den väldigt fort, alldeles för fort, hann knappt lägga upp den i en skål och gå in i vardagsrummet med den så hade den smält till sås i kanterna. Har för mig att på förpackningen står det att man ska kyla skålarna man ska ha glassen i så den inte smälter så snabbt men hur funkar det om jag vill ha den i strut undrar jag då?

Sedan blir det ganska mycket glass, 6 dl färdig mjukglass om jag inte minns helt fel, och det man inte äter upp blir stenhårt och nästan helt omöjlig att portionera upp t.ex. dagen efter man gjort den. Nej, det var alldeles för krångligt med lång tillberedningstid och för dålig smak för min del, kommer inte att köpa den igen.