Testade vanilj tillsammans med vänner!

Japp, var skeptiskt och det krävdes ju lite planering för att få det att funka. Men - den var godare än jag hade väntat mig! Vi var fyra personer som åt vaniljsmaken med hackad fazer blå ovanpå, och alla var nöjda. Dock ett litet minus, den var väl hård efter 3, 5 h i frysen. Det räcker nog att frysa den 3 h och sedan in en stund till innan servering för den smälter snabbt. Men jag lär nog köpa den igen.

jordgubb

Valde att ta en jordgubb.
Va längesen jag hämtade ut den, men den långa "arbetstiden" gjorde att jag har dragit ut på det hela.
Det var ett stort minus att de krävs sån planering, man måste vara hemma när de är dags osv.
Gick bra att vispa den innan frysen, sen tyckte ja den va lite hård. Den va i frysen i 3 timmar å 45 minuter.
 

Sen skulle man ju helst ställa in den i kylen eller frysen ett tag innan man skulle äta den, men då vi gjorde den i våffelstrut (använde sprits, men blev inte alls snyggt...) så ville jag inte ha den så länge i kylen, så den blev rinning på engång. Sonen, fyra år, hann knappt börja innan de rann.
Han fick strössel på sin

Han sa; mmm godaste glassen jag ätit som är hemmabakt!
Jag tyckte däremot inte att den va särskilt god.
Eftersmaken va inte alls god!
Det blev väldigt mycket över då jag bara gjorde två strutar, har svårt att tänka mej att den är god i morgon, men ska få barnbesök då så tänker bjuda på den endå.
Kommer köpa vanilj då jag tror att den är godare.

 

GÅR INTE LADDA UPP FOTONEN!!

jordgubb

Valde att ta en jordgubb.
Va längesen jag hämtade ut den, men den långa "arbetstiden" gjorde att jag har dragit ut på det hela.
Det var ett stort minus att de krävs sån planering, man måste vara hemma när de är dags osv.
Gick bra att vispa den innan frysen, sen tyckte ja den va lite hård. Den va i frysen i 3 timmar å 45 minuter.
 

Sen skulle man ju helst ställa in den i kylen eller frysen ett tag innan man skulle äta den, men då vi gjorde den i våffelstrut (använde sprits, men blev inte alls snyggt...) så ville jag inte ha den så länge i kylen, så den blev rinning på engång. Sonen, fyra år, hann knappt börja innan de rann.
Han fick strössel på sin

Han sa; mmm godaste glassen jag ätit som är hemmabakt!
Jag tyckte däremot inte att den va särskilt god.
Eftersmaken va inte alls god!
Det blev väldigt mycket över då jag bara gjorde två strutar, har svårt att tänka mej att den är god i morgon, men ska få barnbesök då så tänker bjuda på den endå.
Kommer köpa vanilj då jag tror att den är godare.

 

GÅR INTE LADDA UPP FOTONEN!!

Arla Köket Mjukglass - Jordgubb

Testade Jordgubbsmjukglassen och den var ingen hit. Den smakade inte något annat än pappkartong och hade en extremt liten hint av jordgubb. Den gav en skum bismak som knappt gick att få bort.

Den var jättelös efter 3½ h i frysen, så den fick stå i frysen lite längre och efter det var den stenhård och omöjlig att hantera. Den blev väldigt rinnig fort.

Jag har även testat Vaniljmjukglassen och den var också väldigt tråkig, smakade inte något alls.

Kommer inte att köpa denna glass igen.

Vi testar mjukglass

I helgen testade vi Arlas nya mjukglass, i smaken vanilj. De första stegen var väldigt enkla att göra bara att öppna, vispa och ställa in i frysen. Därefter var det inte lika enkelt. Jag hade bunken i frysen i strax under 4 hr och när den kom ut var den stenhård och väldigt svår att ens få ner en visp i. Lät den smälta lite och försökte igen men det var fortfarande svårt att vispa och det hela vart bara en grynig massa som inte alls såg tilltalande ut. Vi lät den smälta lite till efter att vi hällt upp massan i serveringsglasen men då vart den nästan för smält och rinnig. Inte i närheten av vanlig mjukglass tyckte vi, tyvärr. Smaken var det dock inget fel på – väldigt god och krämig vaniljsmak!

Vanilj Mjukglass

Jag och barnen testade mjukglassen med vaniljsmak.  Den var god och enkel att göra.

Enda negativa är om man inte äter upp allt med en gång så blir den stenhård och inte lika god nästa dag.

vanilj valde jag

Hej jag valde vanilj men den blev litte hård efter 3.5 timme men när den hade fått stå framme ett tag så gick det få ner den i en stryt vi gjorde det på midsommaren 

Vanilj!!

Jag testade vanilj mjukglassen.  Den va riktigt god och enkel att göra.

Jag körde den i glassmaskinen vilken gjorde att det gick super fort. gott som bara den.

Kommer köpa igen.

vanilj

Provade vanilj smaken. Lite svår att vispa efter att ha stått i frysen å framme en stund.. Elvispen började till och med att lukta lite bränt.. Serverade i skål med jordgubbar. Smälte snabbt men blev gott. Smakade vanilj mjukglass! Får se om man smakar nån av de andra smakerna.

Ingen höjdare och jag förstår inte riktigt vitsen...

Vi hämtade ut en mjukglass med vaniljsmak och hade sedan tidigare köpt en med jordgubbssmak. Idag testade vi vaniljglassen. Smeten går bra att vispa och den blev väldigt lätt och fluffig! Efter 3,5 h i frysen gick det inte att vispa glassen och när den stått en stund i rumstemperatur blev det en grynig, kompakt sörja när jag försökte vispa. Jag fick blanda med en sked tills konsistensen var mer som halvsmält gräddglass. Den serverades i strut med strössel.

Jag tycker att en ny produkt ska vara bättre än något som finns sedan innan. Jag tycker att Arlas mjukglass är väldigt omständig att tillreda och resultatet blev halvbra. Glassen är inte i närheten lika god som vanlig glass som finns att köpa i affären och annan glass är ätklar precis när man vill ha den serverad.

Nu har vi paketet med jordgubbsglass kvar, den ska jag testa att köra i glassmaskinen och se om den blir en favorit....

God smak

Jag valde vaniljsmaken och det blev otrolig god glass. Det enda negativa var att glassen var väldigt hård när jag tog den ur frysen, så det var lite meck innan glassen gick att vispa igen.

Inte som mjukglass ska smaka

Vi provade jordgubbsmaken. Eftersom vi är många i familjen, 7 personer, köpte jag till ett paket. Den är ju inte svår att göra men känns ändå inte snabb med två vispningar och minst 3,5 timmar i frysen. Nåväl, det blev ingen hit. Klen jordgubbsmak, för gräddig smak, smakar mer jågurt än glass, för lös konsistens, inte alls så lik riktig mjukglass var några omdömen från familjen. En person kunde tänka sig att äta Arla mjukglass igen.

En produkt som försöker men inte lyckas. Inte enligt våran uppfattning i alla fall. Och vi kommer inte att köpa den framöver. Dessutom var den lite väl dyr.

 

Så där smak

Jag körde en laddning med vaniljsmak i glassmaskinen igår och det fungerade utmärkt.

Men smaken kunde varit bättre, det kändes sött och syntetiskt.

Jag kommer inte att köpa vanilj igen men jag skulle kuna tänka mig att testa de andra smakerna.

Inlägget försvann...

Jag skrev en lång recension här, men när jag tryckte på Submit möttes jag bara av ett felmeddelande
att ingen server fanns tillgänglig...

Trist!

Sammanfattning av vad jag skrev:
Inte så god, kvalmig, för söt, enkel att göra, inte lika snygg som på bilderna.

Vaniljglass, inte god!

Testade vaniljglassen igår med min sambo, och vi blev ganska besvikna. Det var inte så svårt att göra, men smaken var inte alls rolig! Det smakade konstgjort, som om man fick en sked E-nummer i munnen. Konstig bismak, smakade knappt vanilj. Smälte ganska fort och var mest som halvtinad billig storpacksglass. Åt hälften och slängde resten. Synd, för idén var jätterolig!

Smaskens

Jag o barnen älskar mjukglass o denna var jättegod i smaken. Enda negativa var att man måste "planera" när man skall äta den. Det tog ju en stund innan man kunde vispa den.

Poppis hos 4-åringen

Smaken ar god och det blev en god efterrätt: chokladglass med nyplockade jordgubbar. Men mjukglass fick vi inte det till...

Eftersom vi valde en vardagskväll att starta tillverkningen (jag och 4-åriga dottern), hann vi inte provsmaka innan hon skulle lägga sig. Alltså fick den stå i frysen till kvällen efter. Då var den hård som sten såklart, men dottern åt glatt det som smälte först i kanterna. "Det här var riktigt gott!" sade hon med ett chokladkladdigt lyckligt leende :) Hon brydde sig ju inte om att det skulle ha varit mjukglass. Men jag blev lite besviken... När den väl smält så att den kunde vispas, tyckte jag att den var lite "isig".

Dock tror jag att vi kommer att ge vaniljmjukglassen ett försök också. Det är ett roligt "köksprojekt" med dottern :) Och om vi startar en helg-/semesterförmiddag, är den nog lagom halvfrusen till eftermiddagsfikan!