Jag fick aldrig prova glassen eftersom den inte gick att hitta i min butik, och jag har inte tid att springa runt i flera olika butiker för att leta.. Så av mig får den inget betyg alls.
Jag valde att använda vår glassmaskin för att "tillaga" glassen, chokladvarianten. Vi har en vanlig glassmaskin med ett frysblock som man lägger i botten. På förpackningen står det att man kan tillaga den i en glassmaskin på 30 minuter men det stämde inte alls för mig. Det tog max 10 minuter innan glassen var totalt genomfryst. Möjligvis hade tillagningstoden blivit närmare 30 minuter om förpackningen varit genomvarm men jag förvarade den i vårt kylskåp. Ett tips är att ändra denna tid från 30 minuter till "10-30 minuter beroende på typ av glassmaskin".
Smaken då? Tja, den smakade ungefär som köpesmjukglass och det är väl OK men absolut inte mer om man smakat hemlagad glass förut.Har man som vi tillgång till glassmaskin är det bara dumheter att köpa denna produkt. Häll i mjölk, grädde, socker och lite bär i glassmaskinen så har man en betydligt godare samt billigare glass (utan tillsatser!) efter max 30 minuter. Jag ser inget som helst behov av denna produkt. Ungefär lika tokigt som att köpa färdig smulpajdeg eller färdig potatisgratäng som idag finns i butikerna.
Smakade av glassen med barnen och (konstigt nog) ville inget av våra barn äta upp den utan gav den till mig. Det är ett bottenbetyg som heter duga. Då hade hört glassmaskinen stånka på under middagen och förväntade sig naturligtvis "hemlagad" glass, inte något av denna sort.
Tyvärr, mitt betyg på produkten blir 1 av 5.
Mjukglass, HA! Sällan varit med om hårdare glass. . .
Sen att det ska ta sådan tid att fixa till den, då är jag hellre utan.
Nej, detta var inget för mig.
L-E
Som jag tjatat och längtat sedan första gången jag fick reda på att Arla kommit med en mjukglass SOM MAN KAN GÖRA HEMMA!!! Detta är ju min dröm (alltså en tokig mjukglass älskare) och jag gick och längtade läge på att få resultaten från Smartson anmälan.. Att jag fick vara med var glädje på hög nivå! OCh valet av vanilj enkelt.. Jag vill ju göra en så bra jämförelse som möjligt! I helgen var det dags att testa.. Smidigt och lätt vispades smeten (?!) till en krämigare konsistens, väligt lik grädde och mycket enkelt.. Max 2 minuter behövdes.. Därefter rätt in i frysen (fast var ju tvungen att provsamak innan och FYY vad gott). Min glass låg i frysen lite längre än de 3,5 timme som ska räcka, vilket märktes direkt när jag försökts vispa... Det gick ju inte alls.. Blev en grynig massa som inte alls så aptitlig ut.. Tålmodigt lät jag den då tina en stund innan jag vispade den.. Den här gången SÅÅ mycket lättare och glassen blev riktigt krämig igen... Tyvärr innebar ju denna tining och ytterligare vispning avv glassen smält alldeles för mycket för min smak och blev mest en sörja.. Gillas INTE. Upp i skålarna som jag hade fryst innan, men dessvärre smälte det fortare än fortast iaf. Vi avnjöt den med hemmagjord kolasås och en god kopp kaffe. Åhh Helt fantastiskt gott!! Att få chansen att göra mjukglass hemma är definitivt något för alla glassälskare (som jag :)) och jag kommer bli en återkommande kund!! Dock kommer jag skippa andra vispningen för att undvika en allt för varm och snabbt smältande glass och äta den direkt efter frysningen..
Längtar redan efter att få prova resten av sorterna... Får bara hoppas värmen åtrkommer då jag kan fortsätta njuta av glass med gott samvete!
Vi testade chokladglassen och använde vår glassmaskin som vi har här hemma. Resultatet blev toppen! Krämig och len som mjukglass ska vara och med en god smak och eftersmak. Vi toppade chokladglassen med lite strössel och hade bär till. Uppskattat av alla!
Det var ganska krångligt att tillreda mjukglassen tycker jag. Vid andra vispningen började min elvisp att osa brännt när jag försökte att vispa den frusna glassen. Jag tyckte att glassen hade en konstgjord smak, men min sambo gillade den. Vi åt den först i rån och sedan på tallrik för att den smälte så fort. I de butiker jag besökte fanns det bara choklad, annars hade jag valt att testa jordgubb istället.
Vi firade 7-åringens födelsedag med att prova chokladsmaken. Piffade till den med lite chokladsås och strössel och det blev en succe - särskilt hos barnen. Hade tillagat den i glassmaskin, men fick ge lite extra tid i frysen också för att få en bra konsistens.
Tror nog vi får inhandla de andra smakerna också då det fanns önskemål om att få mjukglass till jordgubbarna till helgen.
//Emma
I mitt senaste inlägg nämnde jag att jag gett Arlas mjukglass ett försök för varje smak. Den första jag provade var dock den klassiska vaniljen.
Glassen ska vispas ordentligt, för att sedan vila i frysen exakt 3,5 timme. Under första försöket hade jag lite bråttom och kunde inte låta bli att plocka ut den redan efter två. Konsistensen var, som sig bör, inte riktigt som mjukglass. Mer åt vaniljsåshållet. Men smaken avslöjade dock att det här är riktig mjukglass.
Under andra försöket ändrade dagens planer, så glassen fick bli stående över natten. Den ska då vispas igen när man tagit ut den ut frysen, men detta var ganska svårt då glassen naturligtvis måste tina lite innan det går. Svårt att få den att samtidigt inte smälta för mycket. Smaken var jordgubb och den smakade helt okej.
Tredje gången gillt. Denna gång stod chokladglass på menyn. Timern ställd på 3,5 timme. Och visst blev det gott! Det enda som saknas är formen, men självklart kan man lägga glassen i någon form av sprits för att få den rätta känslan. Chokladsmaken är inte jättekraftig, på gott och ont, men med lite chokladsås på blev det fantastiskt.
Slutligen kan jag säga att mjukglass att göra iordning hemma är en ganska bra idé, speciellt om man är många. Det är dock lite omständigt att tillreda, så själv går jag nog fem minuters promenad till närmsta glasskiosk nästa gång jag blir sugen.
Mina vänner, får jag presentera årets största hot mot glasskiosken: Arlas mjukglass för egenhändig tillvispning, frysning och servering... Det krävde lite sökande och lite mer arbete än man är van vid inför en mjukglass, men resultatet var väl värt det. Dessutom så behöver man inte oroa sig för hygienen hos glassförsäljaren - enligt min beräkning, så brukar det dyka upp åtminstone en löpsedel om dessa brister varje sommar...
Jag är inte i besittning av någon glassmaskin, så för min del så blev det vispavispa med elvispen och därefter infrysning i sisådär fyra timmar. Jag gissar att det här kanske inte är så idealiskt för barnfamiljer, men för mig fungerade det alldeles utmärkt.
Eftersom jag varit solo hemma idag, så fördelade jag upp glassröran i två bunkar: en för mig och en lite mer innehållsrik som jag tänkte plocka fram när maken kommer hem. Min ego-bunke plockades fram och fick stå framme i rumstemperatur i tio minuter eller så (det är väldigt kallt i vår frys) innan den över huvud taget gick att röra i. Jag blandade dessutom ner bitar av citronskalen som fått marinera vid min fläderblomssaftstillverkning - och jäklar i min lilla miljökasse... Gott är bara förnamnet. Till detta en bit kladdig kladdkaka och en dubbel espresso.
Det är inte sista gången jag köper den här produkten, det kan jag lova. Jag är rätt säker på att maken kommer att hålla med mig. ;-)
Vi tesrtade jordgubbsglassen.
Lite pyssel men vi fick till det väldigt bra.
Blandade i lite färska gubbar i vilket gav mer smak. Tycker att det smakade gott,
enkelt att göra samt att det kändes lite lyxigt m mjukglass hemma. Näta gång provar vi en annan smak.
Mjukglass att göra hemma i frysen? Hur kan detta funka? Vilken smak är godast? Går det verkligen att få samma konsistens i frysen som i en maskin?
Frågetecknen var många, och nyfikenheten stor. Så stor att jag köpte ett paket av varje smak.
Instruktionerna på paketet är mycket utförliga, men också väldigt viktiga att följa.
Återkommer inom kort men redogörelse för mina försök.
/Daniel
Suverän god glass och suverän förpackning :-)
Vi testade vaniljmjukglassen i helgen tillsammans med några vänner. Glassen var enkel att göra, efter första vispningen och tiden i frysen vispade vi den lite till innan vi använde en slickepott för att vända runt den och då fick den en bra len konsistens. Vi serverade den tillsammans med en rabarberkompott som vi gjorde på tunna spröda rabarber som vi kokade med flädersaft. Kombinationen blev mycket bra, fräscheten från rabarbern tillsammans med vaniljglassen blev lyckad. Kommer med största sannolikhet att köpa mjukglassen igen och njuta med något annat gott tillbehör.